What's included in the design?

The proposed redevelopment of The EcoCentre includes:

  • a two-storey building that maximises outdoor space
  • flexible spaces for large and small group activities
  • community kitchen
  • volunteer work spaces and facilities
  • citizen science and research spaces

The concept design seeks to:

  • achieve high sustainability outcomes in construction and operation
  • improve the visual appearance of an iconic street corner in St Kilda
  • complement the heritage values of the St Kilda Botanical Gardens
  • provide a welcoming and inclusive gateway into the St Kilda Botanical Gardens

Ground floor

Learn more about the different features in the concept plan by clicking on the orange icons.

Volunteer space and citizen science lab
Group education and activity space
Discovery Zone
Community kitchen
Elevator
Storage
Nature play space
Inclusive community garden and composting
Permeable deck
Existing brick retaining wall
Low level native shrubs

First floor

Learn more about the different features in the concept plan by clicking on the orange icons.

Office areas
Solar Panel roofing
Meeting rooms